Al Jufferi Jamari Menerima Kecaman di Media Sosial – EscaBytes
Connect with us

Semasa

Al Jufferi Jamari Menerima Kecaman di Media Sosial

Published

on

Al Jufferi Jamari
Share the News!

Media Sosial Instagram Al Jufferi Jamari, Jaguh Silat Malaysia telah dihujani kecaman yang keras dari penyokong-penyokong Indonesia. Ia adalah susulan tindakan Al Jufferi yang tewas kepada pesilat Indonesia, Komang Harik Adi Putra mengambil keputusan menarik diri disaat akhir perlawanan.

Al Jufferi mengatakan bahawa juri bersikap berat sebelah dan hanya menyebelahi pesilat tuan rumah, Indonesia. Banyak mata yang sepatutnya diperolehi oleh beliau, ditidakkan oleh juri. Al Jufferi hanya menyalahkan juri semata-mata dan terus mengambil keputusan drastik untuk menghentikan perjuangan.
Di Instagram pula, tohmahan yang dihamburkan kepada Al Jufferi boleh disifatkan amat kejam dan melulu. Carutan demi carutan dilontarkan tanpa menerima pendirian Al Jufferi mengenai insiden di aksi final.

Lihat juga Dele Alli Challenge Kini Viral Selepas Keke Challenge

Namun ada penyokong Indonesia yang bersikap positif dan memberi kata-kata semangat kepada Al Jufferi.

Adakah ini mentaliti sebenar penyokong-penyokong Indonesia. Perselisihan faham yang berlaku digelanggang silat pun mahu dibawa ke media sosial? Tidak perlu stereotaip dan mengeruhkan lagi keadaan, Malaysia dan Indonesia haruslah sentiasa positif untuk menghidupkan semangat rumpun nusantara yang kian menghilang.
Imej komen kecaman di Instagram Al Jufferi boleh rujuk dalam galeri di akhir post ini.
Boleh rujuk ke laman Instagramnya disini

Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari Instagram Al Jufferi Jamari

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply