Apple: iPhone Xs dan iPhone Xs Max Paparan Terbaik dan iOS 12 Terbaru – EscaBytes
Connect with us

Semasa

Apple: iPhone Xs dan iPhone Xs Max Paparan Terbaik dan iOS 12 Terbaru

Published

on

iPhone-Xs
Share the News!

iPhone memperkenalkan iPhone Xs dan iPhone Xs Max dengan paparan dan rekaan skrin Super Retina 5.8inci dan 6.5inci yang menakjubkan. Dilengkapi dengan cip bionik A12 yang sangat hebat serta menawarkan dwi kamera. Ia diumumkan oleh Apple hari ini di Cupertino, California. iPhone ini adalah telefon yang paling canggih pernah dihasilkan oleh Apple.

  

Selain daripada itu, iPhone ini menawarkan generasi Enjin Neural terbaharu dan pantas (Neural Engine) untuk pengecaman ID Wajah yang lebih cepat. Kelebihan yang lain – pembesar suara dengan bunyi stereo yang lebih luas, kemasan emas baru yang elegan dan tidak lupa fungsi Dual SIM. iPhone Xs dan iPhone Xs Max akan tersedia untuk pra-tempahan bermula pada hari Jumaat, 14 September dan boleh didapati di kedai-kedai mulai Jumaat, 21 September.
Berikuat adalah keterangan lanjut mengenai peranti:

Paparan

iPhone Xs dan iPhone Xs Max dibina dengan paparan Super Retina dengan OLED yang diubahsuai untuk menyokong Dolby Vision dan HDR10 serta sistem pengurusan warna oleh iOS untuk ketepatan warna yang terbaik.

 

Kemasan Peranti

iPhone ini dibina dengan keluli tahan karat dalam warna emas dengan kemasan emas(gold) dan kelabu(space grey). Fungsi pembesar suara stereo yang lebih luas mencipta suasana bunyi yang lebih hebat. Reka bentuk kaca depan dan belakang mempunyai kaca paling tahan gores, manakala belakang kaca membolehkan pengecasan tanpa wayar (wireless charging) yang lebih cepat. iPhone Xs dan iPhone Xs Max juga mendapat penarafan IP68 yang kalis air.

 

Cip Bionik A12 dan Enjin Neural

A12 Bionic yang direka khas oleh Apple, cip pintar dan paling berkuasa dalam telefon pintar. Enjin Neural mempunyai senibina gabungan enam teras dengan dua teras prestasi dengan 15 peratus lebih cepat, empat teras kecekapan sehingga 50 peratus lebih cekap, GPU empat teras yang sehingga 50 peratus lebih pantas, yang direka khas oleh Apple Pemproses Isyarat Imej (ISP), pengekod video dan banyak lagi. Dengan storan yang lebih cepat boleh dicapai iPhone sehingga 512GB. Semua ini membuka pengalaman baru untuk permainan, fotografi, pengeditan video dan aplikasi intensif grafik. Walaupun dengan semua kuasa ini, iPhone Xs menawarkan 30 minit lebih lama daripada iPhone X, dan iPhone Xs Max menawarkan satu jam setengah lebih lama daripada iPhone X, antara caj.
Enjin Neural dibina untuk pembelajaran mesin canggih dalam segala-galanya dari fotografi ke realiti augmentasi. Reka bentuk lapan teras baru membolehkan ia memproses sehingga 5 trilion operasi sesaat berbanding hanya 600 bilion dalam Cip Bionik A11. Ini membolehkan keupayaan baru untuk ARKit dan ciri baru yang menggunakan pembelajaran mesin masa nyata. Buat pertama kalinya Enjin Neural terbuka kepada Teras ML, memperkuat pemaju untuk membina aplikasi yang menggunakan mesin pembelajaran mesin yang sangat efisien ini. Teras ML dalam Cip Bionik A12 adalah sembilan kali lebih cepat daripada pada Cip Bionik A11.

 

Sistem Kamera Dual 12MP

iPhone Xs terus membawa inovasi untuk fotografi. Keupayaan seperti segmentasi kedalaman canggih menggunakan Enjin Neural, HDR dengan rangkaian dinamik tinggi dan imej terperinci, kualiti bokeh dalam mod Potret dan kedalaman dinamik. Ini adalah semua penambahbaikan besar yang dilakukan oleh Apple

Sistem kamera dua dimensi 12 megapiksel mempunyai penstabilan imej optik dwi dengan zoom optik 2x, sementara sensor baru dua kali lebih cepat. HDR menghasilkan foto dengan lebih banyak sorotan dan perincian bayang-bayang.

Mod potret boleh didapati di kamera TrueDepth untuk swafoto, yang termasuk Emoji dan sokongan pengesanan muka lebih cepat untuk aplikasi ARKit yang lain.
iPhone Xs dan iPhone Xs Max memberikan tangkapan video berkualiti tinggi. Piksel yang lebih besar dan sensor yang lebih besar, lebih pantas membolehkan prestasi rendah cahaya dan penstabilan video yang lebih baik dengan 30 bingkai sesaat. Dengan menggunakan empat mikrofon terbina dalam, pengguna juga boleh merakam bunyi stereo.

 

Teknologi Terkini

Face ID, sistem pengesahan wajah ditawarkan dengan pengesanan yang lebih canggih dan pantas. Sistem kamera TrueDepth menggunakan teknologi pengesan dan ketepatan membolehkan pengguna membuka kunci iPhone, menggunakan Apple Pay, mendapatkan akses kepada aplikasi yang lain.

iPhone Xs dan iPhone Xs Max memperkenalkan LTE kelas Gigabit untuk kelajuan muatturun yang lebih cepat dan Dual SIM melalui penggunaan eSIM nano-SIM dan digital.

 

iOS 12

iPhone Xs dan iPhone Xs Max akan disertakan dengan iOS 12, sistem operasi terkini oleh Apple. iOS 12 memperkenalkan pengalaman AR baharu, dapat membantu mencari semula dan berkongsi foto, dan menjadikan komunikasi lebih ekspresif dan menyeronokkan dengan Animoji dan Memoji baru. Manakalan untuk interaksi bersama peranti, Siri memberi mana-mana aplikasi dibuka dengan mudah dengan ciri privasi baru membantu melindungi pengguna daripada dijejaki di web.
 

 

Lihat juga Vivo V11 Dilancarkan Sebagai Kemaskini Pada V9

Sumber Apple

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply