Energizer Bakal Lancar Telefon Pintar Kapasiti Bateri 18,000mAH Pertama Dunia - Tahan 5 Hari – EscaBytes
Connect with us

Teknologi

Energizer Bakal Lancar Telefon Pintar Kapasiti Bateri 18,000mAH Pertama Dunia – Tahan 5 Hari

Published

on

Share the News!

Pengeluar telefon pintar dunia berlumba-lumba menghasilkan produk yang terbaik bagi pengguna. Teknologi dibangunkan dengan penyelidikan moden dan canggih. Sebuah syarikat yang lebih sinonim sebagai pengeluar bateri kering, melalui anak syarikatnya, Energizer Mobile bakal melancarkan telefon pintar. Ia akan diumumkan di Mobile World Congress (MWC) 2019 di Barcelona nanti. Paling mengejutkan, syarikat itu bakal mengeluarkan telefon pintar dengan kapasiti bateri bateri 18,000mAh. Ini menjadikan telefon ini satu-satunya didunia mempunyai kapabiliti bateri yang sangat besar ini.

Selain daripada kemampuan bateri yang hebat, telefon pintar itu dilaporkan mempunyai kamera selfie dual popup. Bukan itu sahaja, telefon pintar dari Energizer Mobile ini akan mempunyai paparan yang boleh dilipat. Adalah sangat diluar jangkaan untuk telefon pintar yang mempunyai kapasiti besar dan boleh dilipat.
Telefon pintar dijangka akan menampilkan pemproses utama dengan RAM tinggi dan storan dalaman. Juga, Energizer dijangka menawarkan keupayaan Pengisian Cepat (Fast-Charging) yang lebih hebat. Energizer mendakwa akan melancarkan 26 telefon pintar baru di MWC 2019.

Pada tahun lepas di MWC 2018, Avenir Mobiles, yang memegang lesen Energizer telah melancarkan tiga baru telefon pintar. Ketiga telefon bimbit, yang dikenali sebagai Energizer Power Max P16K Pro, Energizer Power Max P490S, dan Energizer Hardcase H590S, datang dengan persediaan kamera dwi pada kedua-dua bahagian depan dan belakang dan membanggakan nisbah aspek 18: 9. Namun, semua telefon pintar Three Energizer dikuasakan oleh pemproses MediaTek. Daripada ketiga-tiga telefon bimbit, Energizer Power Max P16K Pro telah mencuri tumpuan kerana ia mempunyai kapasiti bateri 16,000mAh yang tidak boleh disangkal.

Dalam spesifikasi lain, telefon bimbit ini memaparkan paparan LCD penuh IPS penuh + 5,99 inci dengan resolusi 1080x2160p. Ia dikuasakan oleh MediaTek Helio P25 octa-core, ditambah dengan 6GB RAM dan juga mempunyai penyimpanan dalaman 128GB.

Untuk kamera pula, telefon bimbit ini mempunyai 16MP dan 13MP dual setup kamera belakang yang menawarkan Fasa Pengesanan Auto Focus (PDAF) dan dualtone dua LED flash. Di bahagian depan, ada 13MP + 5MP setup dual kamera.
Lihat juga Jangan Guna Telefon Semasa Charge

Sumber: Times of India

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply