Kelakar! Lelaki ini pakai baju perempuan untuk majlis Hari Ibu – EscaBytes
Connect with us

Viral

Kelakar! Lelaki ini pakai baju perempuan untuk majlis Hari Ibu

Published

on

Viral di Thailand dimana netizen pecah perut melihat video didalam sebuah pos di Facebook. Seorang lelaki duda mengambil langkah yang tidak masuk akal untuk tampil memakai baju wanita di majlis Hari Ibu di sekolah anaknya. Ia berlaku di Sekolah Wat Trai Rattanaram Charity di Kanchanaburi.

Ramai ibu yang hadir di acara tahunan majlis itu. Namun kerana status bapa tunggal kepada dua orang anak itu, Chatchai Parn-uthai tidak mahu mengecewakan anaknya. Tindakan yang diambil olehya diterima dengan senang hati oleh semua orang dan membuktikan seorang bapa mampu untuk melakukan tugas ibu juga. Secara tradisi, anak-anak akan memberikan bunga dan menyampaikan kata terima kasih kepada ibu mereka.




Kalau di Malaysia, ada ker bapa yang sanggup untuk buat macam ni???

Lihat juga Aliff Syukri Sedia Jual “Palace of Aliff Syukri” Dengan RM43 Juta

Sumber coconut.co

Viral

Pekerja KLIA Campak Air Zam Zam?

Published

on

pekerja KLIA

Baru-baru ini telah viral di laman sosial apabila pekerja KLIA (Kuala Lumpur International Airport ) didakwa mencampak air zamzam ke atas lantai. Berdasarkan video berdurasi 12 saat tersebut, seorang lelaki dilihat membaling kotak yang diangkat daripada converyer ke lantai di bahagian tepi.

Seorang lelaki juga pekerja KLIA telah menjelaskan perkara sebenar yang terjadi bagi mempertahankan diri. Ia juga bagi memberi penjelasan yang sebenar agar netizen tidak terus memandang negatif mengenai kejadian itu.




Viral di laman sosial

Penjelasan Pihak Terlibat

Pekerja KLIA

Diharapkan penjelasan daripada saudara Fauzan ini dapat memberikan jawapan kepada netizen.  Kadang-kadang bukan sengaja dorang buat camtu tapi keadaan dah terpaksa. Harap-harap takde la air zam zam tu rosak.

Sumber : Fauzan Mohd

Lihat juga berita mengenai Sebab Jangan Guna Telefon Semasa Charge

Continue Reading

Gaya Hidup

Sebab Jangan Guna Telefon Semasa Charge

Published

on

By

Sebab Jangan Guna Telefon Semasa Charge

Ini adalah sebab kenapa jangan guna telefon atau perkakas elektronik mudahalih semasa tengah charge atau cas.

Ujian dilakukan menggunakan alat yang dapat mengesan elektrik ini dilihat elektrik seakan bocor dari tempat yang sepatutnya. Instrumen yang digunakan adalah ezAlertT II ini mampu untuk mengenal pasti kehadiran voltan AC tanpa hubungan elektrik secara terus, ia juga dapat membuat pengenalpastian fasa dan neutral. Alat yang dibuat di Brazil ini dilengkapi dengan petunjuk bunyi dan cahaya, terminal dan bas tanpa penebat bertenaga.




Kes kejadian yang tidak diingini seperti telefon meletup dan terbakar telah dilaporkan. Mengikut siasatan, pengguna telah mengecas telefon bimbit mereka dengan pengecas tiruan.

Pengguna mestilah menggunakan pengecas, earphone dan lain-lain alatan yang dari sumber yang boleh dipercayai. Paling selamat, gunakan alatan yang dikeluarkan dan diluluskan oleh pengilang telefon atau tab tersebut.

Usaha ini hendaklah dipandang serius oleh pengguna. Dikhuatiri alat seperti wayar charger atau earphone yang dipakai tidak mematuhi piawaan yang dibenarkan. dan boleh menyebabkan kemalangan.

Sebagai langkah-langkah keselamatan, jika boleh biarkan telefon untuk cas sebentar pun apa salahnya kan?




Lihat juga Penjagaan Kuku Rahsia Keunggulan Diri

Continue Reading

Viral

Lamaran Kahwin Paling Rare di AFF Suzuki!!!

Published

on

lamaran kahwin

Tahniah diucapkan kepada team Malaysia!!!! Pasukan bola sepak negara berjaya menundukkan Myanmar 3-0 dalam aksi final Kumpulan A Piala AFF Suzuki di Stadium Bukit Jalil, semalam. Terkedu la coach Myanmar nampak gayanya.

Semestinya sorakan kegembiraan rakyat Malaysia dan para pemain bergema di seluruh stadium meraikan kemenangan itu.




Lamaran Kahwin Depan Ribuan Penonton

Semasa permainan berhenti rehat pada separuh masa, ada surprise untuk seluruh stadium bila sebuah lamaran perkahwinan telah dibuat di hadapan ribuan penonton.

 

Shinna, Gadis Bertuah SETUJU!!

Lamaran yang dipaparkan di scoreboard stadium terus buat stadium kecoh! Lagi kecoh bila gadis bertuah yang dilamar itu, Shinna bersetuju menerima lamaran itu. Untunglahh…


Wow, memang hebat bro ni sebab berani melamar depan penonton di stadium.

Skill Melamar Paling ‘rare’

Ramai netizen yang tengok lamaran ni pun sama-sama excited untuk diorang. Ye la, cara lamaran kahwin ni jarang-jarang kita nampak kat Malaysia.




Pengguna laman sosial juga berkongsi video saat lelaki berkenaan melutut dan melamar gadis bertuah itu, malah video yang sama juga dikongsi oleh laman Facebook rasmi AFF Suzuki Cup.

Menerusi video itu, dapat dilihat pasangan itu dikelilingi keluarga dan si jejaka turut membawa bunting yang tertulis ‘Let’s Get Married Lah’.

Disaksikan ratusan penonton, gadis itu dilihat menyeka air mata kegembiraan dan memberikan jawapan ‘ya’, sebelum disarungkan cincin.

Identiti pasangan sweet ini masih belum dikenal pasti. Tetapi siapa pun anda, tahniah dan selamat berbahagia dari Escabytes!!




 

Berita panas: Gempar: Rusuhan di Kuil USJ, Bukan Isu Perkauman!

Continue Reading

Trending

'Like' Facebook Page Escabytes