Mazlan Pet Pet Didenda RM2000 Kerana Mengasari Pakgad – EscaBytes
Connect with us

Hiburan

Mazlan Pet Pet Didenda RM2000 Kerana Mengasari Pakgad

Published

on

lanpetpet-jumpa-pakgad
Share the News!

Mengaku kesilapannya, komedian Mazlan Ahmad aka Lan Pet Pet mengatakan bahawa dia berhasrat bertemu dengan pengawal keselamatan Yahya Manap, 68, yang dia telah dianiaya dalam kejadian yang menjadi kontroversi baru-baru ini.

Artis berusia 49 tahun itu berkata: “Saya dengan rendah hati meminta maaf kepada Yahya dan keluarganya. Saya ikhlas dan sanggup menghadapi apa-apa akibat. Saya berada dalam keadaan yang salah dan bodoh (kerana berkelakuan demikian) pada masa itu.
“Saya bersedia berjumpa Yahya dan keluarganya. Apa yang lebih penting ialah saya dapat berjumpa dan memohon maaf kepadanya secara langsung, “

“Selain itu, ia terpulang kepada Yahya. Saya menerima apa-apa sahaja secara sukarela,” katanya dalam satu laporan berita semalam.

Terdahulu, Mazlan mengaku bersalah atas pertuduhan secara sukarela yang menyebabkan kecederaan. Dia ditahan oleh polis sebelum ini dan denda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban.

Mazlan, yang tidak diwakili, didakwa melakukan kesalahan itu dengan menumbuk pengawal keselamatan, Yahya Manap, 68, tiga kali di muka dan juga menendang korban kira-kira pukul 8 malam pada 6 April di Acacia Park Desa Jati, Nilai.
Rakaman video kejadian itu telah menjadi virus dan telah menimbulkan kemarahan ramai orang Netizens yang merasakan ia adalah sesuatu yang tidak teratur untuknya bertindak seperti itu terutama kepada warga emas.

Lihat juga: Selat Melaka: Bahaya Makanan Bercangkerang

Sumber: NST

Continue Reading
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply